Selasa, 30 April 2013

Projek Modified Kereta : Bumper Elegence kepada R3

KB tengah dalam mood modified kereta sekarang...huhuhu bulan depan nak tukar bumper depan pulak..ada member club persona nak standardkan kereta dia....KB offer la tukar ngan bumper kereta KB yang sekarang...dia nak...so tukar sama suka...tiada duit dikeluarkan...cuma kene keluar duit untuk cat sahaja..

Ni lah kereta kami....baru episod berkenalan je ni...belum tukar lagi...tunggu kami masing-masing free...hehehehe...actually, kitorang rancang nak tukar dari bulan 3 lagi...tapi ada je masalah...postpone sampailah sekarang...


Hurmm macamana lah agaknya rupa kereta KB kalau pakai bumper ni...hohohoho dah lah nak loweredkan kereta...huhuhu Nantikannnnn....

Bye!

Sabtu, 27 April 2013

Mari Hiburkan Hati yang Bosan

Erghhhhhh bosannya hari ni......takde buat ape pun....semalam punya penat tak sedar tido kat pintu bilik...hahahahaa husband kejut banyak kali...dia kata KB marah...hahaha yelah orang tengah letih menguruskan kereta semalam...sebab proses tayar tidak selesai masa pasang sport rim semalam...hurmmm gara-gara ada benda yang dah rosak...

Last last sampai ke pagi tido situ...uhhuhu...=,=

Tadi layan FB...main game...masa tengah duk leka layan FB...tertengok satu post ni..mencuit hati betul...comel sangat...


Hahaha cute sangat...musim betul gwiyomi ek....apekebendalah tu....ramai pulak artis buat..tapi paling KB suka Wawa Zainal buat...oh saya memang minat dia sangat-sangat...heeeeeeeee..jom layan...


p/s: saja menghiburkan hati yang kebosanan...^_______________^

Jumaat, 26 April 2013

Projek Modified Kereta : Tukar Sportrim

Assalamualaikum....

Memang menjadi adatlah kan...setiap kali gaji mesti kereta dulu....huhuhu dia tau orang syg dia kan...saja nak uji la tu....biasee dia ni...

Bulan lepas renew roadtax....kali ni tukar tayar lah pulak...sebab tayar memang dah botak selicin licinnya....nilah perempuan...tau bawak sahaja....tapi tak semua camtu kan...KB je camtu...huhuhu...disebabkan dah alang-alang nak tukar tayar...apa kata kite tukar sekali sport rim....memang KB dah aim nak tukar sport rim tahun ni...tapi tak sabar betul dia kan...

Meh rapat sini...KB nak tunjuk macamana rupa tayar yang sudah botak...yang perempuan je rapat...lelaki sila duduk jauh sikit...heheheh...


Haaa x jelas...meh sini



Haaa nampak x? Kalau x nampak jugak x tau la nak cakap.....memang kita rasa jalan licin je kalau botak ni....jdnye sementara nak tukar tu tolonglah bawak kete slow...duduk lane paling kiri...bahaya wooo....

KB memang nekad bulan ni tukar tayar sekali dengan sport rim....survey punye survey kawan KB ada jual rim sekali tayar...alhamdulillah memang itu yang kita cari...murah je...Malam tadi baru KB amik rimnya...pasal dah gaji kan....pastu ingat nak pasang terus....tapi kedai banyak dah tutup lah....terpaksa tinggal rim tu dalam kereta...memang x tido lena malam tadi...pastu ada kawan club gak duduk dekat ngan rumah KB pm kat facebook...sembang punya sembang minta tolong dia simpankan rim dulu kat rumah dia..rumah dia rumah teres...takpelah...KB duk rumah flat...tinggi atas sekali...nak mampus angkat rim...? Hahahahaha angkat durian pun rasa nak pengsan...inikan pulak tayar dan sport rim....grrrr

KB pun ape lagi...start enjin vroooommmm sampai rumah member....tumpang jap...tapi dia letak kat garaj....hahahhahahaha adoi malam...gelisah tak hingat dunia la malam tadi....nasib baik lah ok...hehehhee....

Bawak g keje...nak pasang arini gak....tengahari tadi keluar jap...g pasang...alhamdulillah hensem sungguh keteku...huhuhu senyum lebar ni...hahahahaha first time tukar rim...jakun sikit....:-P



Selasa, 23 April 2013

Hai!


Assalamualaikum...

Haiii...Dah lama tak hapdet blog ni..kesian dia terabai...bukan sengaja biarkan dia cuma kebusyan terserlah semenjak dua menjak ni.....ni pun sebab mengantuk ya amat sangat lah terpaksa menaip....sekarang ni KB tengah berusaha mencari idea nak mengindahkan lagi tempat kerja KB yang masih berterabur atau pendek kata melaksanakan 5S...sisih, susun, sapu, seragam, sentiasa amal.....saja nak sumbang idea...harap-harap janganlah ada yang kata aku gila kuasa...grrrrr..peace yoo!

Disebabkan terbawak-bawak dengan aktiviti 5S kat opis...kat rumah pun nak dibuatnya 5S...semalam setel mengemas stor yang macam kapal karam plus kene langgar ngan todak.....oke merepek disitu =,=

Serius...lupa nak snap gambar...plus malu...hakhakhak...dari pukul 8 lebih KB mengemas bilik tu sampai pukul 1 Pagi okee...dalam bilik tu penuh ngan koleksi mainan suami KB...iskk dia memang rajin kumpul mainan...dah alang-alang mengemas..KB simpan semua dalam kotak...hakhakhak....semak la abg oi..:P

Selain tu ada jugak hadiah kawin....oh sangat banyak KB dapat cawan & gelas...cantik-cantik...terima kasih kawan-kawan..cuma tulah...duduk berdua takkan nak pakai semua...ingat cawan pakai buang ke hape?...hehehe ada yang bagi cadangan...kalau ada kawan-kawan kawin bagilah hadiah yang kita dapat tu...OMG memang tak la kan...KB hargai pemberian kawan-kawan...cuma tulah banyak sangat...separuh bilik tu memang hadiah makan space..hehehe

Haaa ilang ngantuk sikit...kbai nak buat kerja...



Rabu, 10 April 2013

Si Comel Arrian...Anak Tomok

Assalamualaikum....sejak ada keek ni...KB suka sangat sangat tengok keek Tomok...anak dia Arrian comel giler...like n komen beratus ribu...fuyohhh...

Paling KB suka tengok video "biase die ni"....hehehe pandai die cebek mulut die...dah la mata bulat...eeee geram...!

Lepas tu ada lagi satu keek Tomok yang Arrian pukul 2 lebih dekat pukul 3 pagi aktif lagi dok jerit comey....heheheh hari-hari wajib tengok keek yang comey tuh...

Siapa suka tengok jugak? Hehehee...