Khamis, 28 Mac 2013

Berminat nak edit blog??

Ehem...!! Cantik tak blogshop KB....? hehehehe kali ni diedit oleh Cik Rose Cute...macam hasil kerja beliau...cute jugak...TQ kak rose..!! Baru lah semangat nak update stok......hehe jom singgah blog Cik Rose Cute & Kak Bunga Collection....KB ada jual Rumpai Laut Collagen, Tudung Chiffon Ala Fareeda yang tengah hot pun ada...!! KB jual murah je...harga boleh dirunding...insyaAllah......:)

Sesiapa yang berminat nak edit blog...boleh contact 2 orang blogger yang KB pernah guna khidmat diorang untuk edit blog....kedua-duanya terbaik......Cik Rose Cute & Eca


Khamis, 21 Mac 2013

Fokus kerja hilang bila dah nak balik

Assalamualaikum.......

ehem..sesiapa yang dah nak balik kerja time time cam ni mesti dah hilang fokus nak buat kerja kan? fikiran ke rumah sudah....nak masak ape......nak buat itu...nak buat ini...kan kan kan.......

KB pun same...uhuk uhuk uhuk...ampunkan saya bos.....otak sudah tepu...hari-hari mengadap peta pening dah kepala ni......

Esok ada program 5S peringkat Susun.....adehh tak tahu la nak susun ape kat opis ni......hehehehe sebab macam dah tersusun je...kehkehkeh.....dalam hati ni nak je cat bilik KB ni warna hijau...baru lah sejuk mata memandang......betul x? macam ni....


alahai bestnya.....huhuhu 

bye!! nak balik dah...hehehe 

Rabu, 20 Mac 2013

Wordless Wednesday : oRaNg SeNaNg


Selasa, 12 Mac 2013

Segmen : Pencarian Bloglist Dan Blog Untuk Direview

Assalamualaikum....

Dah lama rasanya tidak turut serta dalam mana-mana segmen...
kali ni nak join jap lah...
Blog KB tak pernah direview lagi....nak juga tau komen rakan-rakan tentang blog sendiri kan....hiks
Sesiapa nak join...klik banner bawah ni ye....



Crepe Kembali Lagi tapi Bukan Durian

Assalamualaikum.....

Dah lama dah tak dengar orang sebut @ post pasal crepe kat FB...kawan-kawan ramai yang tanya tak buat lagi ke crepe durian......jawapannya memang tak buat...sebab durian dah takde musim dah....

Tapi KB buat jugak crepe...Crepe Coklat, Crepe Strawberi dan Crepe Oreo...Jom tengok...!



Dan ini testimoni dari kawan KB yang order Crepe Coklat......


Alhamdulillah......sesiapa nak order silakan......

Jumaat, 8 Mac 2013

Selamat Hari Jumaat


Selamat Hari Jumaat....hari ini hari kedua diet...
masih bam bam..hikhik 
harap-harap menjadi la diet KB nih...
Selamat Bekerja..!

Khamis, 7 Mac 2013

Tiba-tiba Traffic Naik

Assalamualaikum......

Sejak KB post entry yang bertajuk "Sedihnya Rasa Hati" dua hari yang lepas...traffic blog ni tiba-tiba naik mendadak..hohoho terkejut jugak....huhuhu

Rasanya disebabkan KB like entry tu secara tidak langsung terus appear kat wall FB KB.......kantoi dengan ramai orang disitu...huhuhu tetiba ramai yang komen activity like KB tu...terima kasih pada yang sudi terjah dan mengambil berat kesedihan seorang kawan macam KB ni...tak lupa juga buat blogger-blogger yang prihatin dan memberi semangat kepada KB...luv u all...

KB harap sangat orang-orang semua faham perasaan seseorang yang sudah berumahtangga dan belum dikurniakan cahaya mata...doakan kami adalah lebih baik dari bertanya-tanya kan?

Kbai


Rabu, 6 Mac 2013

Wordless Wednesday : Meeting


Jap lagi meeting dengan DO & semua pegawai...uwaaaaaaaa...mesti ngantuk...>,<

Selasa, 5 Mac 2013

Sedihnya rasa hati

Assalamualaikum...

" kau merancang ek atil? "
" dah berapa bulan dah atil? " (perli)
" bila due atil? " (perli lagi)
" awak bila lagi...anak si polan si polan dah nak terkeluar dah...diorang kawin lewat dari awak..."

Yang bertanya seolah-olah tiada rasa kasihan....yang mereka tahu bertanya dan perli sahaja...sedihnya rasa hati ini...T_T

Dah setahun 8 hari kami berkahwin...sehingga kini masih belum dikurniakan cahaya mata....tetapi orang-orang sekeliling membuatkan hati kami sedih teramat sangat...setiap pasangan yang berkahwin tentu mahukan anak sebagai penyeri dan penguat kasih sayang antara suami dan isteri....KB juga mahu begitu...T_T

Mak abah dah kawinkan kita dengan susah payah.....tentu sekali mengharapkan kita dapat memberi mereka keturunan yang soleh dan solehah...KB tersangat-sangat mahu penuhi keinginan mereka itu...sekarang ni terbayang wajah mak abah KB...sayu pulak hati ini...tentu mereka nak sangat jadi tok dan tokwan kan..tidak terkecuali belah mertua KB...

Pada yang sudi singgah ke blog ni...doakan KB ya...TQ..luv u all...:)



رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْداً وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi".

Surah Al Anbiya' Ayat 89

Berdakwat merah

Assalamualaikum...selamat pagi...

Hari ini punch card berwarna merah...1 minit je...xde mood dah...kene bagi alasan dan mintak sign pegawai atasan...MALASNYA..!! :((

Ahad, 3 Mac 2013

Samsung Galaxy Tab Tak Boleh On

Assalamualaikum....

Sesiapa yang pakai Samsung Galaxy Tab 7.7 ke..10.1 dan sebagainya mungkin sesetengahnya mengalami masalah tidak boleh on walaupun dah sambung charger...biasanya kalau kita sambung charger menyala gambar bateri tengah cas...tetapi kali ini dia gelap je...haishhh mula-mula jadi hari tu memang la menggelabah...takut rosak...

KB mengalami masalah tersebut sejak beberapa hari ni..hurmmm rasa nak jual je..baru pakai sebulan lebih...dah jadi macam ni..huhuhuhuhu

Okay, cara-cara nak bagi dia menyala semula....kita tekan button on dan volume serentak kat tepi tu selama 30 saat....insyaAllah menyala semula...yeyyy!

KB dapat satu petua macamana nak jaga charger kita supaya tahan lama....kalau dah sambung charger jangan pakai dulu gajet kita...biakan penuh bateri tu dahulu...dah penuh...OFF DAHULU suis jangan cabut charger baru off suis....charger akan mengalami renjatan.....dan tidak tahan lama.....

Sekian, selamat mencuba...!

#KBbukanpakargajetbolehjawabmanayangKBtahusahajahuhuhuu#

Sabtu, 2 Mac 2013

Eira & Ejal Wedding Day...

Assalamualikum....

Panas betul hari ini kan?..dari malam tadi lagi terasa....dah habis berapa botol dah air masak dalam peti sejuk ni...heheheee...

Tadi KB menghadiri majlis perkahwinan kawan KB dari masa diploma kat uitm perak....majlis tersebut diadakan di rumah pengantin perempuan di Bukit Jelutong....mula-mula sampai tadi terpegin kejap...sebab diorang wat tema adat negeri sembilan...ala-ala dalam muzium pulak...heheee..

Diorang ni couple yang tersangat sweet bila bersama...selalu gado-gado manja...hehee...dah jadi suami isteri pun kan...papepun KB ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU EIRA & EJAL....BARAKALLAH...