Rabu, 27 Februari 2013

Surat Dari Langit Biru..sape tengok?


Samarinda selepas RUBY adalah SURAT DARI LANGIT BIRU........setiap kali tengok samarinda mesti sakit hati...tapi tetap nak tengok....hehehhehe 

Tapi cerita Surat Dari Langit Biru ni lagi sadis dan memerlukan kecekapan minda kita untuk faham jalan cerita dia....sebab banyak flashback....KB mula-mula tengok dulu agak pening jugak lah....bila dah hari-hari tengok faham dah....

Sekarang ni dah sampai scene Zarul yang dilakonkan oleh Johan As'ari difitnah oleh abang iparnya Heykal dan adik kepada Heykal, Lisa....tersangat jahat ye mereka berdua...sampai semua orang yang rapat dengan Zarul percaya fitnah tersebut....kesian sangat...KB tau semua yang tengok cerita ni mesti masing-masing sakit hati kan.....? huhuhuhu

Oklah...jom layan cerita ni.....pastu dah boleh zzzzzzz....gud nite...^______^

Selasa, 26 Februari 2013

Lenzo dan Hazirah Wedding Day

Bulan Februari ni penuh jemputan kahwin setiap minggu tapi KB hanya dapat attend wedding Lenzo n Hazirah ni je...sebab dekat dengan rumah...hehhe yang lain jauh belaka....

Majlis diorang ni berlangsung pada 16 Februari yang lalu di Dewan MBSA Seksyen 11...KB gerak sorang-sorang je dari rumah sebab hubby keje....disebabkan Lenzo ni kawan kelab kereta KB....kitorang gerak konvoi dari Dataran Shah Alam ke dewan tu....sesak...payah nak cari parking...nasib baik dekat dengan kedai makan....tumpang parking situ jelah...heee

Dari tempat parking tu ke dewan...kitorang dah macam rombongan Cik Kiah dah...hikhik sampai je dewan pengantin tengah makan beradab...kitorang pulak serbu makanan....lapooo...makanan dia sedap jugak....

Yang KB paling suka....warna tema diorang....turqoise pink....dah la wife Lenzo tu cantik manis orangnya....sangat kene la dengan warna tu....untungla ko Lenzo...dapat wife cantik....hikhik...

papepun KB ucapkan "SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT LENZO N WIFE.....SEMOGA BAHAGIA SAMPAI JANNAH....."





Isnin, 25 Februari 2013

Genap Setahun.



25 Februari 2012 - 25 Februari 2013...masa berlalu begitu pantas sekali.....sudah setahun rupanya kami berumahtangga....macam-macam suka duka kami tempuh bersama-sama.....Semoga berkekalan sehingga ke syurga....dan dikurniakan cahaya mata...aminnnnn

Khamis, 21 Februari 2013

Terjah Hot Spring Sungai Klah, Sungkai Perak

2 Februari yang lalu KB join Family Day Unit Khidmat Pengurusan kat office KB......memandangkan lepas family day tu KB ditukarkan ke unit yang lebih bersesuaian dengan skop kerja KB.....event ni diadakan di Hot Spring Sungai Klah, Sungkai, Perak.....

Ini buat kali kedua KB menjejakkan kaki kat situ....first dulu datang dengan rombongan UiTM memandangkan kitorang tengah study pasal Felda-felda yang ada kat Negeri Perak......singgah jelah...tapi masa tu malam.....jadinya tak nampak sangat suasana dia.......malap je......hehehe

Kali ni datang siang....2H1M pulak.......boleh lah rasa suasana siang dan malam sekali lagi........


ni masa kami baru sampai....terus menjelajah satu kawasan hot spring tu....oke KB nampak gemok disitu......hahaha kene diet...>,<


ni belah petang....baru kitorang pergi berendam...mula-mula pergi berendam kat kolam air sejuk....pastu baru sampai ke sini.......yang ni kolam air panas...perghhh mula-mula tu rasa macam kene siat kulit nih........huhuhu kene biasakan...lama-lama oke dah......tapi nak berendam kat sini tak boleh lebih 30 minit bagi mereka yang mengidap penyakit lelah, sakit jantung dan lain-lain lagi...KB lupa la senarai penyakit tu tapi kalau sampai sini sure nampak papan tanda warning nih....

Lepas berendam sakan nih balik bilik....siap-siap untuk dinner pulak...


Tema malam tu Smart Santai...KB pakai skirt, kemeja dan shawl half moon beads......agak berlebihan ye malam tu.....orang lain semua sempoi belaka...huahuahua...naik segan pun ada...wawawaa....


Sekali menang pulak Anugerah Pakaian Glamor pulak.......nampak sangat kau yang lebih-lebih malam tu KB oi...kehkehkeh...terima kasih kepada mereka yang mengundi KB......dapatlah bawak balik penyangkut baju.......hikhikhik....TQ bos....yang tudung pink tu Ketua Unit Khidmat Pengurusan......muda lagi dah jadi ketua unit.....hebattttttt....

p/s: sekian sahaja untuk malam ini...jom tido...^_____^

Khamis, 14 Februari 2013

www.agoda.com.my boleh dipercayai ke tidak?

Assalamualaikum.....

Pernah tak search nama hotel kat Google? kalau pernah, perasan tak salah satu result yang muncul dari agoda.com.my...? bila berdepan dengan situasi camni mesti dalam hati terdetik " boleh percaya ke website booking online macam nih...? " hurrmm macam-macam kesangsian, persoalan yang timbul....kan?

Actually, pada KB....www.agoda.com.my ni BOLEH DIPERCAYAI....sebab KB pergi Langkawi hari tu booking kat agoda.com.my lah....harga dia murah dalam RM5 je kot dari harga hotel bagi.....kadang-kadang ada hotel tu takde website....tu yang terpaksa tempah kat agoda...

Sebelum sampai hotel tu KB call hotel...ada x nama KB booking hotel tu...risau kot tetiba dah sampai sana bilik takde...tak ke naya??? alhamdulillah...ada! hehehe maknanya website www.agoda.com.my boleh dipercayai....insyaAllah...

Oke lagi satu KB tertinggal....nak booking melalui Agoda ni...takde kad kredit pun takpe...boleh pakai debit card atau visa....no problem...:)

Singgah sebentar!

Assalamualaikum......

"Tak best.....sunyi......dengar suara orang pun sayup-sayup je....."

"Best.....sebab takde orang kacau.......:P "

KB kene pindah unit dan bilik kat opis nih....dapat bilik nun jauh dengan orang....sunyi sepi...nak duduk dalam "kotak-kotak" erkkk tetiba hilang ingatan apa nama dia...ermmm alah workstation yang kotak-kotak tu....tak sesuai pulak rasanya......banyak sangat dan besar-besar barang yang KB perlukan untuk buat kerja sempurna!

Semalam, sedikit demi sedikit barang diangkut dengan pertolongan pelajar-pelajar praktikal dan abang n kakak kat unit ICT.....ringan sikit beban nih.....TQ kepada mereka.....dapat gaji KB belanja ye......

Hurmmmmmmmm....punye lah dah lama x mengupdate blog nih kan.....terbiar...sebenarnya ada banyak benda KB nak update....tapi tak sempat lah.......terbatas dan banyak vitamin M.....haiyaaa...yelah KB berblog just untuk mencoret semua yang KB lalui sepanjang hidup....nanti dah tua boleh tengok dan baca tulisan sendiri yang ntah hape-hape nih.....kihkihkih....

Kbai.......nak sambung buat kerja.....^_____^  ni pun singgah sebentar je kat blog kesayangan nih...