Selasa, 29 Januari 2013

Bercuti di Langkawi

Assalamualaikum w.b.t....kalau tak jawab berdosa, jawab sayang...hihi suke sangat dengar Maria Elena cakap ayat tu...papepun, kalau orang bagi salam kita kene jawab...>,<

Sesiapa yang ada baca entry KB yang lepas mesti tahu kan KB balik kampung mertua di Perlis...KB balik lama...seminggu di sana...wuwuwu dah dapat cuti kan...actually, KB nak hantar Jus Delima kat mertua KB..alhamdulillah, mak mertua KB minum jus ni elok darah tinggi dia...banyak khasiat jus nih..cer tanya encik google..hehehe  :)



Alang-alang dah sampai sana, lajak ke Langkawi ape salahnya kan? bukan selalu dapat balik kampung...=,= kitorang kat sana 3H2M...pepagi hari Selasa tu dah gerak ke Jeti Kuala Perlis...sampai je sana terus parking kereta dan dapat tiket feri terus naik feri...memang tak buang masa lah...:)

Dalam feri tak ramai orang...suka hati je nak duduk mana...of course lah KB nak duduk tepi tingkap...syiok sangat dapat tengok air laut...mendamaikan uolls...^_____^

 Cantik kan? Subhanallah....kagum sangat dengan ciptaan Allah s.w.t...

55 minit kemudian sampai ke Jeti Kuah, Langkawi...ohh mannn...sangat teruja bila dapat jejak kaki kat salah satu Tempat Pelancongan Terbaik di Malaysia....dan sejak dua menjak ni ramai sangat kengkawan KB kat FB duk post pasal bercuti di Langkawi...memang destinasi pilihan awal tahun 2013 agaknya....hehehe

Sampai je jeti...terus cari kereta sewa...dan akhirnya dapat kereta kat bawah ni...mesti tak pernah tengok kan? KB first time tengok...ni kereta Chana Era keluaran China...

mulanya KB nak sewa kereta auto je...tapi kereta tu tak berapa elok pulak...hurmmm terpaksa amik kereta atas nih...manual lak tuh...takda pilihan...sambar jela...huhuhuu mula-mula tu Ya Allah...kekok giler sebab clutch dia tak terasa kot...huhu ape lagi mula-mula bawak tu tentunya bunyi enjin mengaum-ngaum....hahahaha tapi alhamdulillah...pilihan KB nak sewa kereta ni adalah pilihan terbaik sebab kereta ni sangat jimat minyak....KB isi RM40 tahan sampai hari akhir kat sana....padahal satu Langkawi kitorang pusing....search internet...harga dia around RM31000 camtu...eh murah giler...yang penting percutian ni tak banyak membazir tuk isi minyak je...hehhee..


Yang ni pulak suasana kawasan nak naik Cable Car.....cantik sangat-sangat..


Malang sekali....salah pilih tarikh...dua hari berturut-turut KB pergi ke sini dengan tujuan nak naik Cable Car Langkawi.....tapi angin tengah kuat...tak boleh naik...huhuhuhu sedeyyy


Bergambar jelah nampaknya....hehehe


Lepas tu kitorang pergi Taman Buaya pulak....macam-macam jenis buaya ada.......paling tak boleh blah tu masa naik titi kat bawah ada buaya banyak giler.......apelah jadi kalau tetiba papan tu loose.....jatuh ke bawah...uwaaaaa merepek je KB nih....



Ni lah titi yang KB kata tu....huhuhu KB sure mesti yang dah pergi Langkawi pernah sampai sini kan? 



Ni pulak kat Tanjung Rhu.....sangat cantik kot air dia...biruuuuu je..


Lepas pergi Taman Buaya tu kitorang g mandi kat Hutan Lipur Pasir Tengkorak....actually, sini bukannya hutan lipur....tapi tepi pantai je......banyak monyet.....takut jugak dia ambil beg kitorang kan.....huhuhu 


Pastu dah mandi-mandi semua.....balik hotel...keluar lagi cari coklat pulak.....rambang mata....banyak sangat coklatnye.....KB paling suka coklat Kissess tu je...hikhik


Time nih nak balik dah......singgah Cable car buat kali kedua......tapi kecewa jugak...huhuhu moh ler balik...:((


Dah alang-alang masa ada banyak lagi sebelum hantar kereta....singgah Telaga Tujuh.....tersangat tinggi...seriously tinggi...penat...KB semput kot sampai hutan lipur dia....tapi mak mertua ngan suami KB relax je...siap leh gayut kat telefon lagi....KB dah batuk-batuk dah...nafas jangan cakaplah...sesakk...huhuhuhu


tengoklah...dia boleh senyum lagi....sabor jelahh....hehehe


Dah nak balik dah.....hehehe


Tempat wajib amik gambar kalau pergi Langkawi.......Byee Langkawi...will miss u!

Khamis, 17 Januari 2013

bye langkawi!

Selasa, 15 Januari 2013

KB kat sini! Yeyyy

Hai....sekarang KB sedang bercuti ke Langkawi....tadi sampai sini....dah alang-alang balik perlis kan? Terus jela ke Langkawi....hikhik...

Ahad, 6 Januari 2013

Projek Modified Kereta : Tukar No. Plat

Assalamualaikum...!! 

Hati sangat gembira nih....kenapa? kenapa? kenapa?  hehehee sebabbbbbbb KB dah berjaya capai salah satu azam untuk tahun 2013....iaitu tukar no.plat...alahaiii tukar no plat je pun....kecoh aa KB...ehhh biarlah...saja nak cerita jugak......:P

TQ KB ucapkan pada kawan baik KB dalam club persona....sebab tolong rikikan harga....TQ jugak kepada along KB sebab sudi temankan KB...nak ajak encik husband....beliau kerja pulak....janji dah mintak izin...^____^

Jom tengok KB buat apa hari ini....hehehee


tadaaaaaaaa!!

nak R3...tapi takde pulak....pakai Ralliart lah nampaknye...

Rabu, 2 Januari 2013

Mana satu yang best.....?

KB nak beli salah satu daripada gadget kat bawah ni....tapi mana yang lagi best ek? Ciri-ciri yang paling dikehendaki mestilah yang boleh hasilkan gambar cun & terbaik...huhuhuhuhu

Samsung Galaxy Camera - harga dalam RM1499 kalau ikat contract 2 tahun dengan Celcom

Samsung Tab 2  - harga RM1000 kawan KB jual...contract dengan Senheng 1 Tahun 6 Bulan 

Samsung Note Tab - Harga tak pasti...kalau amik dengan DIGI RM1+++....(Paling suka.....huhuhuh)

Haaaa tak tau lah nak amik yang mana 1.....ada yang sedia membantu?

Selamat Tahun Baru 2013!


Selamat Tahun Baru KB ucapkan....hari ini hari ke-2 dalam tahun 2013......tentunya hari pertama untuk kita bekerja, bersekolah dsb.....KB tengok adik-adik nak pergi sekolah tadi...bukan main bergaya lagi...baju sekolah & kasut sekolah bukan main putih lagi....ehehehehhee time KB dulu kalau orang pijak kasut KB....KB pijak balik...hahahhaa pernah buat camtu tak? elehhhhhh mesti pernah kan.....

Papepun, semoga tahun baru ni kita lebih bersemangat untuk bekerja, belajar dsb....buat rakan-rakan blogger, terima kasih banyak-banyak kepada yang sudi follow KB......dan yang berkunjung ke sini.....semoga hubungan kita berkekalan selama-lamanya......keep in touch ok! 

* Nak buat kerja dulu....bye2 ^____*