Khamis, 2 Mei 2013

Home » , , , » Projek Modified Kereta : Lowered

Projek Modified Kereta : Lowered

Proton Persona memang bahagian belakangnya tinggi...bak kata orang 't@#%&*k'...hehehehe...so bila buat corner dalam keadaan yang laju...memang rasa nak terbalik kereta dan tayar tercabut...huhuhu siapa tak caya sila try...hehe tapi janganlah...karang KB lak kene bertanggungjawab...

Jadinya, untuk mengelakkan berlaku kejadian sedemikian...kita loweredkan lah kereta...tetapi jangan lah lowered sampai nak jalan pun sagat sana sagat sini...sayangi lah kereta anda...setiap bulan bayar kan...? Hehehe masih belum jadi hakmilik rasmi lagi...jadi beringatlah...:-)

KB loweredkan kereta sikit je...heheheh pakai Sport spring brand Proride...dia jadi rendah 2 jari kita dari yang asal...nak buat corner lepas ni silakan...huhhuhu KB baru pasang dan sekarang tengah menyesuaikan diri lah dengan semua perubahan yang KB buat...sport rim besar, lowered...

Harga yang KB dapat sport spring nih dalam RM200 something...upah pasang RM70...KB nak tukar absorber sebenarnya sebab absorber yang asal tu dah leeking...minyak dah keluar...nak tukar absorber baik tukar spring sekali kasi rendah sama dia...huhu...upah pasang kat kedai member...KB try tanya kedai dekat ngan rumah...dia kata upah pasang RM160....gila ke hape? Memang cancel la....grrr


Ni lah barang-barang yang hendak ditukar...yang hitam itu adalah absorber standard...harga untuk sepasang RM240, untuk satu kereta RM350...tapi KB pilih yang sepasang je...warranty 6 bulan...yang warna merah tu pulak sport spring...warranty setahun..



Ni proses cabut absorber yang lama..kesian adik ni...berpeluh dia sampai kene sepak terajang benda alah tu baru tercabut...huhuhu sepatutnya kedai tutup pukul 7.00 malam..disebabkan tak siap pasang lagi lanjut sampai pukul 8.00 malam baru siap...huhuhu 


Oke yang ni lah hasilnya...rendah daripada biasa...huhuhu...dah buat ni kene lah pergi alignment balik tayar...arini sempat ke tidak tak tahu la...yang KB risau janganlah esok-esok adik-adikku yang bosa gadang tu naik tersagat lak..huwaaaa...

skrg dah jadi camni dah....hehehehee kene pakai adjustable baru ngam n cun! 

sport rim TE37 rota saiz 17"

8 ulasan:

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

amboi kemain lagi ni !

fareez berkata... [Reply to comment]

ape size rim ni ye?

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@fareezsaiz 16 je bro...huhu

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

tukar spring sport je ke bro?blakang saje kan?

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Salam bang..lawo nampak kete..abang tukar spring sport belakang sahaja ke?ke skali dengan absorber?depan tukar tak?

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Namaaah spring sport aje...depan blkg..klu x kang x balance lak...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Namaaah spring sport aje...depan blkg..klu x kang x balance lak...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Nama wsalam...sori lambat reply..jarang bukak blog ni...depan blkg sy tukar...absorber depan aje..blkg x tukar..sbb absorber leaking aritu..