Selasa, 5 Mac 2013

Home » Sedihnya rasa hati

Sedihnya rasa hati

Assalamualaikum...

" kau merancang ek atil? "
" dah berapa bulan dah atil? " (perli)
" bila due atil? " (perli lagi)
" awak bila lagi...anak si polan si polan dah nak terkeluar dah...diorang kawin lewat dari awak..."

Yang bertanya seolah-olah tiada rasa kasihan....yang mereka tahu bertanya dan perli sahaja...sedihnya rasa hati ini...T_T

Dah setahun 8 hari kami berkahwin...sehingga kini masih belum dikurniakan cahaya mata....tetapi orang-orang sekeliling membuatkan hati kami sedih teramat sangat...setiap pasangan yang berkahwin tentu mahukan anak sebagai penyeri dan penguat kasih sayang antara suami dan isteri....KB juga mahu begitu...T_T

Mak abah dah kawinkan kita dengan susah payah.....tentu sekali mengharapkan kita dapat memberi mereka keturunan yang soleh dan solehah...KB tersangat-sangat mahu penuhi keinginan mereka itu...sekarang ni terbayang wajah mak abah KB...sayu pulak hati ini...tentu mereka nak sangat jadi tok dan tokwan kan..tidak terkecuali belah mertua KB...

Pada yang sudi singgah ke blog ni...doakan KB ya...TQ..luv u all...:)



رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْداً وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi".

Surah Al Anbiya' Ayat 89

16 ulasan:

Aina Mansor berkata... [Reply to comment]

Dah takda rezeki lagi, banyak2 bersabaq sis :)

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

sabar ye dik. ramai jugak yg senasib dgn awk. mereka pun diajukan soalan yg sama. semoga awk dan suami dikurniakan rezeki ye. sabar, doa dan tawakal :)

Aine Ainun berkata... [Reply to comment]

amin...sy doakn...

dulu sy lg lambat..awk bru staun kn...

sabar ye..sampai masenyer nnti...

Bicara Hatiku berkata... [Reply to comment]

sama la kita atil....
baru 3 bln lebih kot aku kawin tp ramai sgt tnya dah ada baby ke...
sabar ye zatil...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Aina Mansor tq sis..:)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Sue-Rya Qistina huhuhu sebelum ni x terasa hati pun kak su...tapi bila kawan-kawan lelaki yg tanya..sy terasa hati sangat-sangat...diorang tanya sambil ketawakan sy..:(

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Aine Ainun tq doakan saya...huhuhu alhamdulillah...awk berjaya..tentu bahagia kan ada anak...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Bicara Hatiku tulah linda...ko baru lagi kawin..semoga ko cepat-cepat dikurniakan anak ye linda...aminnn

Farisha Lyssa Farish berkata... [Reply to comment]

insyallah..sabar ye..anak ni semua rezeki allah

AyueJean AJ berkata... [Reply to comment]

Belum ada rezeki lagi...
Takpe, usaha lagi..
Insyaalllah tiba masanya Allah swt bagi rezeki anak... =D

missGogreen berkata... [Reply to comment]

jgn sedih..akak sy dah berbelas tahun xde zuriat,tp masih lagi berusaha..insyaallah..percaya pada rezeki..jgn sedih2..
jon join GA dari saya..blh ilangkan stress tu...http://cikgogreen.blogspot.com/

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Farisha Lyssa Farish tq farisha...=)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@AyueJean AJ thanx dear...aminn ya rabb...x sabar nak tunggu hari tersebut...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@missGogreen tulah..tabah sungguh kakak awak...KB doakan kakak awak dapat zuriat suatu ari nanti..aminnn

Eca Dwinky Asha berkata... [Reply to comment]

in sha allah de rezeki buat akak....

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Eca Dwinky Asha thanx dear..:)