Rabu, 31 Oktober 2012

SEGMEN: AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER


Jom join segmen dari ayuinsyirah...!

Syarat-syarat nak join:

1. Follow ayu dulu....
2. Tajuk SEGMEN: AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER
3. Gam kuat-kuat gambar comel kat atas ni dan linkkan ke entry ayu
4. kalau nak tag kawan-kawan blogger bole..taknak pun xpe..
5. Gam kuat-kuat link segmen kat ruangan komen ayu nanti ye..^_____^

Segmen ni tarikh luput dia 9 November jam 11.00 malam...+_*

Selasa, 30 Oktober 2012

Kenapa Dashboard Saya Susah Nak Loading?

KB kadang-kadang nk update blog ni rasa malas sebabnya dashboard lambat sangat nak loading....nak edit blog pun lambat...kadang-kadang nak edit entry pun payah ya amat....stress rasanya...nak kene refresh banyak kali baru boleh...=,=

Kenapa beliau jadi begitu? ke line internet saya problem? ada yang mengalami masalah yang sama macam KB? huhuhuhu stress betul lah..!!

Isnin, 29 Oktober 2012

Nak Cari Rim Bibir

Rambang mata tengok design-design sport rim nih....KB minat sangat-sangat ngan rim bibir...sematt sangat...berkilau-kilau...hehehe...warna rim pilihan mestilah hitam atau putih...semattttttt...>,<

KB ada jugak kidnap gambar-gambar rim kat encik google...banyakkkkk...menunjukkan KB ni rambang mata...ni belum g kedai rim lagi..ish3...jom tengok...hehee


** aduhhh...pening...tak tau nak pilih yang mane...hehehehee

Jumaat, 26 Oktober 2012

Selamat Hari Raya


selamat hari rayaaaa.......!! sian KB...raya arini hubby keje pulak....sensorang la kita...:((

Khamis, 25 Oktober 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha


Dari kajang pegi ke sunway..
nk cepat ni,plz give my away!
kamera AES ats highway!
kalo terkena mmg suway!

sebut raye kite horey..
lembu,kmbing say no way..
ayam, itik start run away..
Aidiadha now on the way!
#selamat aidiladha buat semua pengunjung " Kak Bunga Punya Blog " yang tak seberapa nih...hehe 

sumber: http://miraakim.blogspot.com/2011/11/selamat-hari-raya-aidiladha.html


** macam comel pulak pict ni...hehee pinjam ye tuan punye gambar...huhu

Wedding Nurul Ain Abdul Aziz

Post ni tersorok pulak...majlis berlangsung dah hampir sebulan yang lalu iaitu pada 29 September 2012 di Felda Raja Alias, N9...Ain ni mulanya classmate masa diploma & degree....lepas habis degree...kitorang keje kat The Store, Plaza Alam Sentral...KB keje kejap je...ain lama sikit...Lepas tu, jumpa balik masa KB keje kat Pejabat Tanah ni...dia yang recommend..thanx ain..^__________^


Papepun, Selamat Pengantin Baru buat Ain & Ejan, semoga diberkati sehingga ke syurga....jom layan gambar yang tak seberapa dari hp KB nih...huhuhu patutnya KB bawak kamera...tapiii kamera tinggal...sarung dia je bawak...hahahahaha nyanyok toi laa...


suka gambar ni...tak nampak kechubbyan KB....hakhakhak

tgk KB...dah macam erra dalam cite Cinta Kolestrol dah...huahuahua...perasan :P

pas makan...aktiviti wajib...bergambo...

sebelah KB tu huda...sebelah lagi tu dayah...Pegawai tu...seram!


haaa baru la ade gambar pengantin....selamat sudah..hehe


yang baju biru tu amik berkat la tu....ngeeeee
p/s: hadiah nanti aku bagi ye ain...hehehehe traffic jem aa..tu yang hadiah tak sampai2...hoho




Selasa, 23 Oktober 2012

sakit kepala!!


Jumaat, 19 Oktober 2012

Muhammad Aidil Irfan Mohd Azmeer Noor..

IRFAN....anak salah sorang kawan persona KB...sangat femes sebab comel sangat2...!! kalau lepak mesti bapak ngn mak die bawak...apalagi semua berebut-rebut nak dukung....kalau orang nak amik gambar die...mesti die bulatkan mata..mulut tu nganga...hehe...Rindu budak comel nihhhhh....T_T










Khamis, 18 Oktober 2012

Rabak Poket...T_T

Pepagi dia dah buat hal...dah la arini lambat...pukul 7 pagi baru kua rumah...dengan yakinnya unlock kete...start je...bunyi "ketek...ketek...ketek"...hurmmm sah bateri kong.... 2 3 ari ni..firasat ni memang dah kata dah..macam nak tamat riwayat je bateri ni...sekali betul-betul dia jadi masa nak pegi kerja...nasib baik kat rumah...dan kancil sebagai penyelamat....fuhhhh tq kancil...KB ni bab kete tak reti...bawak pandai la.+___+ 

Pasni nak kene rujuk pakar laa nak pakai bateri jenis kering ke basah...yang mana oke dan tahan lama ea???? hurmmm sedang-sedang nak dapat gaji dia wat hal kan...pandai...kalau manusia memang KB cubit kuat2...huhuhuhuhu....nak tukar bateri bukan murah...rabak poket den...T_T 

dia ni dah berusia masuk 1 tahun 7 bulan dah...

Rabu, 17 Oktober 2012

Allah selamatkan kamu...!

Allah selamatkan kamu....
Allah selamatkan kamu....
Allah selamatkan Norhuda Borhan....
Allah selamatkan kamu....

Selamat hari lahir NORHUDA BORHAN...actually she is my bestfriend forever...hehee orang muda-muda sekarang panggil BFF...asal dari Ayer Molek...Melaka..dilahirkan pada 17 Oktober 1986..orangnya kecik molek je..hehee..cantik pulak tu...(weee kalau dia tau KB puji dia...mesti kembang semangkuk..:P) 

Huda & KB

Besday Girl yang baju merah tu...yang baju pink tu interprem lebey...hehehe...kitorang memang dijodohkan bersama (opsss bukan jodoh kawin ye..)...kitorang kenal masa diploma dulu kat UiTM Seri Iskandar lagi...pastu sambung degree kat UiTM Shah Alam...duduk serumah...abis je study KB dapat kerja kat travel agency yang terletak kat Ampang....dia keje sekali...tapi dia keje tak lama...beberapa bulan je...pastu KB lak ikut jejak langkah dia...menganggur kat rumah 2 bulan jugak la....tak lama tu kitorang dengar lecturer kat Shah Alam nak pakai 2 orang RA (Pembantu Penyelidik)...apalagi..laju jelah kitorang apply...dapat...keje bersama lagi...dah setahun camtu...dia dapat keje tempat lain....kat UDA Holding...eh eh company sendiri kah? hahahahah....KB pulak ke Pejabat Tanah Klang....sampai situ jelah jodoh kitorang...huhuhu...papepun KB ucapkan Selamat Hari Lahir my dear fren...semoga panjang umur, murah rezeki, cepat-cepat kawin...nak makan nasi minyak nih...hehehe 

Selasa, 16 Oktober 2012

Kucing untuk menguji kita..


Hurmmm tadi bukak blog pena islam...terjumpa pict bawah ni...
mohon halal ya...=)


Kak Bunga tertarik dengan kata-kata tu...tetiba teringat kucing-kucing kat rumah parents KB...alhamdulillah..dorang sentiasa ada makanan...sebab tu gemok...cam tuan dia...hahaha..opssss 

Hurmm bila teringat kucing-kucing yang selalu merayap kat kedai makan, pasar tu kesian & rasa nak nangis tengok...kadang-kadang orang halau dan macam-macam lagi supaya kucing tu pergi main jauh-jauh....tambah sadis bila orang sengaja pijak ekor atau kaki kucing tu...kesian dia menjerit...tak kesian ke orang yang buat tu? memang takde hati perut langsung hurmmm..T_T

Cuba bagi sikit makanan yang kita makan tu....manalah tau kan dia doakan kita murah rezeki....bertambah-tambah rezeki kita....tapi jangan bongkak takbur pulak...bersyukurlahh....

Isnin, 15 Oktober 2012

Vitamin M Menguasai Diri

aduhhhhh Isnin punya penangan...dasyat betul...dari pagi tadi kerja semua tak jadi....vitamin M menguasai diri sepenuhnya...hurmmmm...cuba beralih ke FB jap..pun malas jugak...boring dah sekarang ni...tengok status kengkawan best-best..tapi nak komen malasnya...hahahaa...pemalas betul KB arini....

Tambah nak bergurau senda ngan kengkawan kat BBM...takda mood...sori geng! Mungkin disebabkan perut kosong kot...kosong kosong kosong...cam lagu najwa latif tu...hurmmm tulaa...pagi tadi hubby offer suh bawak bekal taknak...semalam KB wat sup tulang...pagi tadi ade la lagi 3 ketul dalam periuk...KB suh hubby yang bawak g keje...seronok la dia bekal arini lauk banyak...KB malas laa...hehehee malas lagi..! aptb...lastly, menyesal sebab kelaparan...

Hurmmm jangan jadi macam KB ye kengkawan....arini je rasanya malas...esok rajinlah tu...heee tengok pict kat bawah ni...KB pinjam encik google punya...halaliyah la ye...


Sabtu, 13 Oktober 2012

6 LARANGAN SELEPAS MAKAN

Saja nak share benda ni...tetiba KB rasa nak diet sebab rasa diri dah macam giant...hehehehe 


Jom baca dan ingat sentiasa 6 perkara yang tidak dibenarkan selepas makan:

1. Jangan makan buah-buahan: Memakan buah-buahan sebaik habis makan, akan menyebabkan perut anda dipenuhi udara (kembung). Oleh itu, makan buah hanya selepas 1-2 jam atau 1 jam sebelum makan.

Baru KB tau...selalunya makan lunch, buah-buahan mesti ada...orang kata sebagai pencuci mulut...jadinya elakkanlah lepas ni ye...^___^

2. Jangan minum teh: Daun teh mengandungi kandungan asid yang tinggi. Ia dapat mengakibatkan protein dari makanan anda mengeras dan sukar untuk dihadam dan dicerna.

Ni pun KB baru tau...jadinya jangan order teh ais lagi ye...^_______^

3. Jangan longgarkan tali pinggang anda: Melonggarkan tali pinggang selepas makan hanya akan menyebabkan usus anda bermasalah seperti terbelit atau tersumbat.

Eh eh cam perli KB je nih...hahahaa...jangan longgarkan tali pinggang ye kwn2 sekalian...^____^

4. Jangan mandi: Mandi selepas makan hanya akan mengurangkan kadar pengaliran darah ke kawasan perut anda. Ini adalah kerana darah akan lebih cenderung mengalir ke bahagian tangan, kaki dan kawasan tubuh yang lain. Ini akan melemahkan sistem pencernaan anda.

haaa yang ni memang dah selalu dengar kan? tapi kadang-kadang derhaka jugak kat pantang larang ni..huhuhuu

5. Jangan berjalan-jalan: Berjalan-jalan selepas makan hanya akan menyebabkan kesukaran sistem pencernaan anda untuk menyerap nutrisi daripada makanan yang anda telah telan.

Lorrrr ni pun sama...kalau tak berjalan rasa nak tido pulak kan? hehee tapi waktu kerja jangan la jadikan ini sebagai alasan masuk opis lambat lepas lunch ye...heee ^______^

6. Jangan tidur: Jangan tidur sebaik menghabiskan hidangan anda. Makanan yang anda ambil itu tidak dapat dicerna dengan baik. Ini boleh mendatangkan masalah seperti gastrik dan jangkitan kepada usus anda.

Haaa...yg ni masa kecik-kecik dulu tak percaya...KB wat eksperimen...hasilnya berbadan berisi sampai sekarang..hukhukhuk...sape yang tak ngantuk lepas makan memang hebat lahhh...

Dah tau kan pantang larang selepas makan? lepas ni kalau boleh elakkan la ye habit masing-masing yang suka mandi, tido, jalan-jalan, minum teh, makan buah dsb tu kalau nak badan sihat...sama-sama kita amalkan...oke..

Isnin, 8 Oktober 2012

Pavlova lagik!

Oppssss!! pepagi dah post pasal makanan...hikhik aritu ada post camna nak buat pavlova....tapi sebenarnya time tu tak jadi sebab KB pakai telur kecik kot...leper jadinya...tapi sedap...hehehee

hari Jumaat aritu minta hubby tolong belikan buah kiwi & strawberi...teringin tetiba nak try wat lagi...kali ni menjadi...tinggi..tapiiiiiiiiiiii hangit...!! pulakk...hahaha sebab cuai biarkan dia membakar sendirian...last-last berasap rumah....hahaaha kelam kabut off plug oven...

kononnya nak tutup la yang hangit tu...tapi terserlah jugak...haha
pahit tau x yg atas tu ..?

tapi habis jugakkk...ngeeeee~

Pastu malam tadi...tengok dalam peti sejuk..ada banyak lagi buah kiwi & strawberi...projek lagi lah...sebab tak puas hati...hahahaa...kali ni dia bakar...KB tunggu depan oven...kihkihkih...masa tu dah pukul 11.45 malam dah...nak bawak g keje...bagi kengkawan rasa....hasilnya maringue menjadi...tapi whipping cream tu KB masih fail lagi...mungkin salah beli rasanya...




haaa...menjadi...takde hangit dah...tapi hiasan berterabur lagi...huhuh xpela...bukan untuk dijual pun...nak makan-makan je...hehehe

Khamis, 4 Oktober 2012

Hari ke-4 dah...

Lamanya tak update blog ni...sempat tengok komen kat email je pastu dah tutup...tak sempat nak reply balik....ohhhh patutlah tak sempat dah hari-hari ngadap meeting...=,=

Alhamdulillah...lepas je lapor diri hari Isnin lepas, KB terasa sangat banyak tanggungjawab yang harus dipikul lepas ni....tapi masalahnya tak tau nak start dari mana....jadi teruskan jela dengan kerja yang KB buat sebelum ni...nasib baiklah KB memang ditempatkan kat pejabat tanah ni...kalau dari luar...mesti blur...macam mula-mula masuk dulu...huhuhu itu adalah situasi biasa kan...

Masuk je opis tengok-tengok ada 3 memo suruh attend meeting...huhuhuhu...takpelah...attend jela kan..pastu ade makan-makan...hikhikhik..tu yang suka g meeting tu...:P 

hari ni dah masuk hari ke-4....nak g setelkan medical check up pulak...kalau tak setel abislah gaji KB lambat...tak mau tak mau...nak bayar kete lagi...lambat kang bank bising...adoii..boring..=;=

Sekian........