Isnin, 30 April 2012

:: Selamat Hari Pekerja 2012 ::

Hari Pekerja tahun ni jatuh pada hari selasa...mempunya sejarah tersendiri iaitu



Hari Pekerja atau Hari Buruh adalah satu nama untuk pelbagai cuti tahunan yang diraikan pada 1 Mei (atau dalam permulaan bulan Mei). Akan tetapi sebenarnya hari ini disebut juga sebagai Hari Pekerja Antarabangsa, yang mana ia merupakan peringatan tentang kejayaan ekonomi dan sosial bagi pergerakan pekerja.

Tarikh 1 Mei digunakan kerana pada tahun 1884,Persekutuan Persatuan Pekerja dan Buruh, yang diinspirasikan oleh kejayaan Parti Labour 1872 di Kanada, meminta lapan-jam waktu berkerja di Amerika Syarikat, dikuatkuasakan pada 1 Mei, 1886. Ini mengakibatkan mogok umum dan Mogok Haymarket tahun 1886, tetapi beransur-ansur juga di pejabat selama lapan-jam waktu bekerja.
sumber dari Sumi Jelly Blog..:)

kak bunga x tau lgi nk kemana...hurmm duk umh jelah kot...tp rase nk g jenjalan...dah lame x dating ngn hubby...time kak bunga keje die cuti...time kak bunga cuti die keje...haishh cane? dah la kami x berpeluang lagi nk g honeymoon...sedeynye..:((

insyaAllah...kak bunga percaya Allah itu Maha Mengetahui...dan dia mempunyai plan yang terbaik utk setiap hamba-Nya.. InsyaAllah...

Selasa, 17 April 2012

:: Kek Coklat ::

haaa aritu..tetiba nk try wat kek...x penah wat pun..x minat...hoho..tp sbb dh teringin nak makan...nak beli mahal kot..kat petronas bekas 4 segi tu 5 hengget tau...mahal..baik wat sendiri..puas ati..heee..tp first time wat x puas ati laa...manis sgt2 + x jadi...hahaha..ape da..nak tgk? ni diaa~~~~




pastu jumaat aritu 13 april 2012, balik keje tetibe rajin kan...hehehehe...jadi!!! i loikee...x manis sgt + jadi..suke sgtttttttt....heeee nak tgk?

ni dia~~~~

yg ni kak bunga bagi kat geng2 S.A.G....untunglahhh..hehe
untuk resepi bole rujuk sini...:)

:: Bertandang Pule ::

lupe pulak nk masukkan entry pasal bertandang...heeeeee i'm sori my hubby..majlis berjalan lancar di kg.alor tampang, beseri, perlis...pengantin mengenakan pakaian warna pink silver...heee..layan jela gmbr ni..xmuh ckp byk..hoho...tp nk habaq mai...mekap sendiri je tu..tu pasal cm muke shin chan...hahahaha...fail..:P

Sepatutnya pkai baju ni la.
last2 jadi cmni je...hehehe bunga pun cari yg kuncup
asyik bunga kembang je...hahaha

gemuk betul pakai baju ni..ahaks..
I like..!

kening tebal..xley blah...hahahahah...syhh :P

Hhehehe...sekian saje...cm shin chan kan? :P

:: Pre-Wed ::

semalam skodeng2 FB Kak Bunga...tertgk lak album pre wedding..saje je la nk masukkan dlm blog ni..hehe bkn ape..tu la shoot last kak bunga bergigi besi secara officialnye...hohoho...

mari kt layan gambar pre wedding yg bertempat di Taman Seribu Bunga dan Dataran MBMB Melaka..sbb nk g sini lah kak bunga kene speedtrap...x bayar lg...hahaha...ok2..lupekan pasal tu...ni la gmbr2 pre wedding kak bunga..weeee~like3













papepun nice shoot...credit to aqeel n kawannye..:)

Isnin, 2 April 2012

:: Wedding Ecol ::

salam...hai! smlm 1 April 2012 seharian Kak Bunga dalam kete..maklumla perjalanan dari Beranang - Sabak Bernam - Beranang...fuhhh...tp xpe, kak bunga suke...sbb nk attend wedding classmate mase diploma kat uitm sri iskandar dulu...tema pink purple tau..santek..=)

yang dtg smlm Zulhilmi, Zain, Ayeep, Ejal, Eira, Ain Aziz, Ejan, Khalil, Shahfaizul, Tariq, Izzah, Izz, Hana, Albert, Huda dll....papepun kami ucapkan tahniah kat ecol sbb dh jadi Husband kepada Ayu...hehe..=)


Kami...hehe
Ain, Eira, Kak Bunga, Huda...=)