Khamis, 6 Disember 2012

Home » Tahukah Anda Cili Paling Pedas Di Dunia?

Tahukah Anda Cili Paling Pedas Di Dunia?

Meh sini KB nak tunjuk rupa cili paling pedas gila gila gila kuasa soploh di dunia...haaaa nampak tak betapa pedasnya cili tu berdasarkan gandaan gila sampai guna kuasa soploh....? yess sangat pedasss...seriously..! uyaiiii sekali makan pasti tak mau lagi...hahahaa..betul nih..KB tak tipu...^____*

tengok rupa dia biasa je kan? tapi MasyaAllah...sesungguh kamu sangat pedas wahai cili........

Hasben KB kerja di Carrefour (CF4)....yang bestnya CF4 nih selalu buat jualan murah yang orang ramai tak perasan....huhuhuhu...jualan murah tu melibatkan barang-barang yang berharga kadang-kadang bernilai RM100 lebih jadi RM1 sahaja! haaaa...yang paling best KB dapat kuali non stick jenama Tefal dengan harga RM1....kuali tu lah KB wat crepe durian, roti jalan, lempeng dan lain-lain tanpa sapu minyak....besttttt....

Oke berbalik pada cili yang pedas nih.....harga dia boleh tahan mahal jugak hasben KB cakap...sekali dia buat promosi....hasben KB nih pantang ada yang murah...semua dia sapu....huhuhuhu...dia bawak balik...tapi KB tak pakai on the spot laa...dah terbiar dalam peti sejuk tu...

Satu hari....KB teringin nak makan ikan bakar ala-ala Pelabuhan Klang...ikan tu disalut dulu dengan sambal...baru bakar atas daun pisang....cari resepi....jumpa..saja lah tangan nih gatal nak bagi pedas...sebab hasben kata..nak masak pakai sebiji je...pedas..! KB rasa macam tak pedas je cili nih....apalagi..KB wat sambal tu pakai 5 biji wooo....tambah ngan cili kering lagi...

Resepi yang KB dapat tu kene tumis....masa tumis tu...masyaAllah...gila pedih idung mata semua....jiran-jiran ramai yang bersin...orang yang masak nih lagi lah...tak tertahan beb...! dengan bahang lagi...perghhh...masa tu masih tak sedar diri lagi yang cili tu pedas....hehehehehehe sengal gak KB nih...dah siap masak sambal tu nak rasa garam gula dia...sekali rasa pedaslah jugak...belum rasa pedas teramat sangat tu...! 

Pastu tak hiraukan lagi kepedasan sambal tu...lumur kat ikan yang dah digaramkunyitkan tu....bakar..dah siap semua...hidanglah pe lagi...lapar kot...cedokkan nasi untuk hasben semua....baca doa, terus hasben cedok sesudu besar sambal tu masuk dalam pinggan dia dengan yakinnya...hehehehe KB pun sama...

Suap dalam mulut....hurmmm baru tau erti penyesalan....huahuahuahua pedasnyaaa astaghfirullahalazimmm...1 jug air habis tak sampai 10 minit.....nasib baik ada aiskrim....mata jangan cakaplah...confirm dua-dua orang nih mata berair....pastu boleh gelak-gelak lagi...hahahaha.nak habiskan nasi aritu cukup seksa...huhuhuhu...tapi sedap sambalnya...tu yang sayang nak buang...huhuhuh pedas dia pedih tau...tulaaaa...cakap hasben taknak dengar...huhuhuhu...korang tak caya??? cubalah rasa...letak 5 biji jugak tau...hehehehehe lepas bagitau KB pedas ke tidak tau...tau tau tau...:P

7 ulasan:

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

tapi KA suka yg pedas2 hehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

kalau pedas cili api oke lagi KA....yang ni sekali cuba pasti xnk lagi..hehehehe

Dunia Wilma berkata... [Reply to comment]

Mummy Wilma memang ada tanam cili nie...
Nampak jak bentuk cili nie macam buruk sikit...Tapi, power tau ^_^
Wilma pun pernah kena sekali...
Pas tu, cakap kat Mummy...
Memang betul la peribahasa "don't judge a book by it's cover"...
Ketawa terus Mummy ^_^

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Hahahaha.okay...
Memang best entri......
Janji sedap....!!!!pedas pun pedas ler...kikikiki

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

wilma: hahaha power kan? ingatkan cili burung tu yg paling pedas...rupenye ade lagi...huahuahua
bro hanif: ahaha sedap memang sedap...tapi pedas gile babas kot...huhuhu

hnahdy berkata... [Reply to comment]

cili api ka

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Salam beli kat mana cili tu