Khamis, 6 Disember 2012

Home » Rezeki dari Allah s.w.t

Rezeki dari Allah s.w.t


Alhamdulillah dah 2 minggu perjalanan bisnes crepe berjalan lancar...ditimpa musibah sebentar...namun, ia tidak mematahkan semangat KB nak niaga crepe durian lagi...Hari demi hari orang yang order makin sikit tapi setiap orang yang order tu dia order sekali banyak...huhuhuhu alhamdulillah...fobia durian masam tak hilang lagi ni....=,=

Hari-hari balik kerja terus siap-siap keluar beli durian, bancuh tepung, putar krim...memang mengadap crepe durian sepanjang masa...huhuhu rumah memang dah macam kapal karam tak berkemas....tak sempat..malam tadi order tak berapa banyak...siaplah dalam pukul 12 camtu.....terus capai penyapu, mop semua...lega bila tengok rumah dah kemas dan bersih....cuma kain dah kering jelah tak dapat nak lipat...dah sakit pinggang berdiri buat crepe...hehehehe....

Dua tiga hari ni KB rasa tersangatlah letih....sebabnya nak siapkan tempahan lebih 20 pack....of course tidur tak cukup.....bila kat opis, sampai tertidur depan pc...nasib baik bos kat unit sebelah sana...kalau tidak...mau kene marah...hehehehe...takpe..demi mencari rezeki kan..? Sabtu Ahad ni nak rehat secukupnya...ikutkan hati nak je tidur dari hari Sabtu sampai pagi hari Isnin....hahahaha boleh ke gitu?

Setiap malam KB bekerjasama dengan hasben siapkan tempahan....kadang-kadang tu dia minta nak rehat sekejap....last-last tertidur...tak sampai hati nak kejut minta sambung wat crepe ni...KB buat jela slow-slow sendiri....dah siap baru kejut dia suruh tidur kat bilik. Hari ini dia cuti....untunglaaa boleh tidur lama......heheehhe jeles!

Malam ni nak siapkan tempahan dari kawan dia pulak.....order 30 pack terus...! pengsan jugak KB nanti...huhuhuhu nasiblah esok Jumaat...hari kerja yang santai sikit sebabnya hari buat amalan 5S dan hari makan-makan sepanjang hari.....^_____^

Apepun...terima kasih tidak terhingga kepada semua yang sudi order crepe durian kat KB....yang sedap tu alhamdulillah.....yang masam tu minta maaf sesangat.....kesilapan KB yang insyaAllah takkan diulangi...huhuhuhu silapnya KB pakai durian lebihan crepe semalam...dan simpan dalam peti...esoknya wat crepe pakai durian yang KB simpan...rupanya tak boleh..kene pakai durian yang fresh dan hari-hari beli....hehehe


Hari hari peti sejuk penuh macam ni...hehehehe
KB pack macam ni...6 biji RM10..

Note: Gagal sekali bukan bermakna gagal selama-lamanya.....kesilapan yang kita lakukan...satu pengajaran supaya dapat memperbaiki kelemahan diri.......

5 ulasan:

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

tahniah!!! bertambah maju biz awk ye. jgn mudah putus asa tau :)

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

Thanx kak sue! hehehee

Dunia Wilma berkata... [Reply to comment]

Tahniah...
Semoga terus sukses KB :-)

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

tu dia,order smpai 30packs....spe yg order tu kak...heee
*chui

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Nama chui ~ member rudy punye member...heheheheh