Selasa, 6 November 2012

Home » PPEOC Malaysia Mega TT Central 2012 di Taman Botani Negara, Shah Alam

PPEOC Malaysia Mega TT Central 2012 di Taman Botani Negara, Shah Alam

Proton Persona Elegance Owner Club Malaysia (PPEOCM) adalah club yang KB join...tapi setiap kali event Mega TT mesti KB tak dapat nak join diorang...seronok tau event macam ni...sebab semua pemilik Persona Elegance yang join club ni akan turun dari seluruh Semenanjung Malaysia....Bayangkan berapa buah kereta persona banjir kat jalanraya kalau wat event...Mereka berkonvoi ke lokasi event dijalankan....semestinya diiringi oleh Marshall-marshall yang bertauliah terdiri daripada abam-abam dalam club jugak...sometime melibatkan polis trafik jugak...best tau..=)

Masa KB kahwin aritu pun sebanyak 50 buah kereta yang datang...nasib baik ada parking kat padang...itu baru kereta...belum orangnya lagi...separuh daripada tetamu yang hadir time tu adalah geng-geng persona...penuhhh...hehehehe terkejut mama & abah KB....^_+

Event ni berlangsung pada 4 November yang lalu bertempat di Taman Botani Negara, Shah Alam...dianjurkan oleh crew dari Shah Alam iaitu Shah Alam Group (SAG). Kak Bunga adalah ahli SAG..tapi tak dapat join...:(

Disebabkan KB tak join event nih...KB tak tau sangat la aktiviti yang diorang jalankan...yang KB tau ada sukaneka. Masing-masing balik rumah pakat demam, kaki bengkak bagai...tak tau la ape diorang buat...huahuahua..

Jom tengok gambar yang KB kidnap dari FB diorang...hikhikhik 


Dah macam kilang proton...hehe tapi kereta masing-masing dah dimodified...

Lokasi upacara perasmian dan sukaneka...meriah nampaknya...

Seramai 283 orang yang hadir ke event ini melibatkan 136 buah proton persona tidak termasuk 30 buah kereta Marshall dan 40 buah kereta event crew.


p/s : sesiapa yang pakai proton persona tu jomlah join club ni...tak rugi tau...kalau susah kat jalanraya atau dimana-mana sekalipun ada je yang bergegas datang membantu...semangat satu club yang sangat kuat...hehehe

9 ulasan:

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

wah bagusnyer aktiviti2 mcm ni

Dunia Wilma berkata... [Reply to comment]

Bestnya...
Kereta Wilma pun Persona jugak...
Tapi, kat Sabah...
Bravot to PPEOCM ^_^

bujal X berkata... [Reply to comment]

aku pun dulu sag gak~~tapi shah alam gtr la~grup skuter~haha~~

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

@Kesuma Angsana: hehehehe bagus...tapi KB x pat join..huhuhu

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

@Dunia Wilma: hehehe..sabah pun ade group jugak...^_^

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

@bujal X: nak gak tu...hahahaa

ANNA MARIANA berkata... [Reply to comment]

wah, bestnya kalo dpt join... mesti riuh kan kalo bkumpul ramai2 cmni..

Aimi Syahirah berkata... [Reply to comment]

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

dinz shah berkata... [Reply to comment]

Wah dapat paking kat padang ye..:)..best tu.nak join boleh?..