Khamis, 29 November 2012

Home » Dugaan

Dugaan

Setiap apa yang kita lakukan semestinya mahukan yang terbaik....terutama sekali bab menjual makanan nih...sebab melibatkan pihak lain...2 minggu ni memang KB sangat sibuk siapkan tempahan durian crepe...alhamdulillah...

Alkisahnya...2 hari perniagaan crepe durian KB dilanda musibah yang membuatkan KB agak down...serius! kecewa, serba salah....memang dah nak give up la...tapi ramai kengkawan yang pujuk KB jangan putus asa...sebabnya yang KB buat paling bestt pada diorang...adatlah berniaga...ada masa oke...ada masa Allah uji...apalah musibahnya ye dakk?? 

Musibah yang KB maksudkan durian crepe yang dah siap dipack, dihantar @ diambil, dibayar...didapati isinya masam...Oh Tuhanku...dugaan apakah ini? itupun nasib baik Bujal bagitau..thanx Bujal...terus KB sms, whatsapp, bbm kengkawan yang dapat durian crepe masing-masing...dan ada dalam 5-6 orang yang kata masam...benda yang paling KB risaukan sangat-sangat....Terus KB mintak maaf...dan janji akan ganti balik...alhamdulillah 2 orang kawan KB yang order 10 pack semalam & 2 pack kelmarin....KB ganti arini...Dan dia terus whatsapp KB...katanya sedap sangat-sangat....nak order lagi...huhuhu alhamdulillah..Terima Kasih Ya Allah....mudah-mudahan yang KB buat malam tadi semuanya oke...ada lagi yang belum ganti tu insyaAllah...minggu depan KB ganti balik..termasuk Bujal....kesian dorang...;((

Terima kasih KB ucapkan pada kengkawan KB yang percayakan KB....KB belom gila lagi nak wat crepe tempoyak....huhuhuhuhu....kerja-kerja mengcrepe dijalankan malam tadi...special thanx tu my lovely husband sebab tolong KB sampai tak tido malam...kesian dia keletihan...huhuhuhu love him so much...30 pack kene siapkan malam tadi...paling banyak dalam sejarah....mudah-mudahan oke semuanya...aminnnnn...


** eh eh dah 200 followers...hehe terima kasih sudi follow....blog KB ni biasa-biasa aja...tempat KB luah perasaan...huhu

7 ulasan:

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

semoga semuanya sukses ye. jgn sedih2 tau :)

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

time kasih kak sue..:)

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

xpe adatalah tu.. yg penting jgn patah semangat ye !

elise berkata... [Reply to comment]

salam
banyakkan bersabar yer :)

* follow ur blog :) *

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Awak peniaga yang bagus....ganti balik!!!
Baru perniagaan boleh berkembang..
Saya doakan awak berjaya!!!
SEO Contest..Minta Tolong Klik Google +

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

@elise: w'salam...insyaAllah..tq..^_^

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

bro hanif: tqqq so much...sebagai penjual kite kene bertanggungjawab...huhuhuhuhu