Isnin, 8 Oktober 2012

Home » Pavlova lagik!

Pavlova lagik!

Oppssss!! pepagi dah post pasal makanan...hikhik aritu ada post camna nak buat pavlova....tapi sebenarnya time tu tak jadi sebab KB pakai telur kecik kot...leper jadinya...tapi sedap...hehehee

hari Jumaat aritu minta hubby tolong belikan buah kiwi & strawberi...teringin tetiba nak try wat lagi...kali ni menjadi...tinggi..tapiiiiiiiiiiii hangit...!! pulakk...hahaha sebab cuai biarkan dia membakar sendirian...last-last berasap rumah....hahaaha kelam kabut off plug oven...

kononnya nak tutup la yang hangit tu...tapi terserlah jugak...haha
pahit tau x yg atas tu ..?

tapi habis jugakkk...ngeeeee~

Pastu malam tadi...tengok dalam peti sejuk..ada banyak lagi buah kiwi & strawberi...projek lagi lah...sebab tak puas hati...hahahaa...kali ni dia bakar...KB tunggu depan oven...kihkihkih...masa tu dah pukul 11.45 malam dah...nak bawak g keje...bagi kengkawan rasa....hasilnya maringue menjadi...tapi whipping cream tu KB masih fail lagi...mungkin salah beli rasanya...




haaa...menjadi...takde hangit dah...tapi hiasan berterabur lagi...huhuh xpela...bukan untuk dijual pun...nak makan-makan je...hehehe

9 ulasan:

Eca Dwinky Asha berkata... [Reply to comment]

wah...akak..nak nak..pos gi sabah leh x?.hehehe :)

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

nanti sampai sabah hiasan dah berterabur..hehehehe

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

paling suka kat buah strawberi tu hehehe

wantie berkata... [Reply to comment]

sedap nya.

dah follow kamu
dari segmen bloglist KA

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

KA: hehehehe....ni pun blum sempurna..hukhuk
kak wantie: tq! nanti sy follow balik..^_^

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply to comment]

salam kenal, dari bloglist KA, done follow.. hit me back ya

Hanif berkata... [Reply to comment]

Cayok..cayokk..uasaha..usaha..
Tak lama lagi mesti jadi tokey Pavlova..heheheh

Mdm Ika berkata... [Reply to comment]

wah terer nye kak bunga.. sy buat 1st time lg teruk.. luar hangus, dlm berair.. haih.. smpai skrg tak try lagi

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

mayang: orait...tq!
hanif: heheheh..aminnnn...
mdm ika: tula kan...tgk resepi simple je...bila buat baru tau kan? xpe...usaha lagi tau!