Khamis, 6 September 2012

Home » Tetibe dia melintas kat fikiran...!

Tetibe dia melintas kat fikiran...!

Semua orang tahu antara banyak-banyak no.plat kereta...Wilayah Persekutuan yang paling laju dan meriah pengeluarannya (eh betul ke? kalau silap betulkan ye...). Ini dari segi pemerhatian Kak Bunga laa...benda ni tiba-tiba menghantui fikiran Kak Bunga sejak 2 3 hari ni...hehehe...

Kalaulah pengeluaran WYY (contoh no.plat wilayah...) dah sampai penghujungnya..maksudnya 3 huruf tu habis...no.plat seterusnya akan bermula dengan WAAA la kan? wuuuu...tak cantiknya...Kak Bunga memang tak berapa berkenan dengan no.plat wilayah ni...tak tau la kenapa...sebab yang pasti adalah TAK CANTIK...masa kereta Kak Bunga keluar...bulan Mac tahun 2011..no.plat wilayah adalah WVG...iskk tak minatnya...hehee ramai yang pelik...

Person incharge yang uruskan kereta Kak Bunga pun tanya banyak kali... "betul taknak no.plat wilayah ni? " hehehe "ye Encik....saya memang tak minat.." KB jawab dengan jujur...no.plat selangor pun tak minat jugak...masa tu BL* (tak ingat....) tapi yang pasti tak cantik...yang cantik di mata KB masa tu no.plat Negeri Sembilan...hikhik...serius suka sangat...nasib baik huruf bolehlah tahan...nak mintak no.plat Perlis...jauh sangat encik proton tu nak uruskan...sian lak...nak dapatkan yang Negeri Sembilan ni pun dah cukup payah...huhuhu...

Selain tak cantik....punca utama sebab taknak no.plat wilayah ni ialah kalau kita pergi Kuala Lumpur...tetiba sesat atau terbuat sesuatu yang menimbulkan kemarahan pemandu lain...malulah jugak...hikhik...kalau pakai no.plat negeri lain...at least mesti dia cakap ohhhhh....bukan orang KL....ngeh ngeh ngeh....takdelah kene sumpah seranah...jangan marah ye kalau statement KB tak bole blah...tapi ini memang pendirian KB...peace yo!

6 ulasan:

Eca Dwinky Asha berkata... [Reply to comment]

kalau eca lak,eca nk nmbr flat nama eca.. ECA 1701.hehe :)

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

fuyoh...cantik tu...hehehe nk letak nama KB lagi panjang...:D

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

KA semuanyer plat KL hehehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

hehehe...bgus2..orang kate senang nk jual..huhu sebab demand tinggi plat wilayah ni..

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

Mine: 1 kereta plat johor (JLH) dan 1 kereta plat wilayah (WVW). mase beli bln 11 2011, xtau pun salesman tu amik dari wilayah. ingatkan plat selangor. bila dpt call dia kata plat WVW, cantik sgt la tu. hehehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

wahhh...haaa kalau camtu KB suke...cantik3...heheh