Selasa, 18 September 2012

Home » Syukurrrrrrrrrr...ALHAMDULILLAH..

Syukurrrrrrrrrr...ALHAMDULILLAH..

KB bekerja di bawah Syarikat IIUM...ditempatkan di Pejabat Tanah Klang..sebagai DEGIS...melibatkan 9 daerah dan SUK...maka, 10 DEGIS dalam group kami...setiap kali sedara mara atau kawan-kawan tanya KB kerja apa...jawab jelah dengan selamba...keje Degis...pastu mesti kene balik...haa? haa? haa? macam orang tak dengar tapi sebenarnya dia dengar...hikhikhik...KB tau..ramai yang tak tau pun pasal jawatan ni...dulu sebelum keje ni KB pun tak tau...ape kebenda la tu...Degis tu Darul Ehsan Geographical Information System...ia melibatkan peta yang menyimpan macam-macam maklumat...masa mula-mula keje tu kene la pergi training disebabkan darjah kebluran tu melampau sangat...huhuhu...dah pergi training...okelah sikit..paham la jugak...

Rupanya buat update data mengikut projek-projek yang telah ditetapkan...contohnya update tentang ladang pertanian di daerah klang....so tugas KB mencari maklumat tentang nama ladang-ladang, lokasi, luas, tanam apa..camtula...hehehee...bila dah siap...kene meeting dengan IIUM dan update keje...mak aii sonangnyo kojo...yeee senanglah sangat...nak mencari maklumat tu payah bebenor kalau agensi-agensi kerajaan yang lain taknak bagi kerjasama...so sad...disebabkan keje tu senang...gaji yang diberi pun setimpal la...ditolak epf bagai jadi lah below than RM1000...Ya Allah.! bayangkanlah...nak bayar kereta kesyganku dah makan 70% dari gaji...camne nak idup selama sebulan tu...haaa itu sebab KB niaga tudung....niaga kek...untuk cover hidup selama sebulan tu laa...huhuhu...

Bulan ni masuklah 6 bulan KB bekerja disini...alhamdulillah...memang memerlukan kesabaran yang sangat tinggi...terutama sekali bab gaji la...takpe..bersusah-susah dahulu...bersenang-senang kemudian...kan kan kan...Allah tu Maha Mengetahui...Dia dah plan hidup setiap manusia di dunia ini dengan plan yang terbaikk...insyaAllah ada rezeki dikemudian hari...

Hari Jumaat lepas..kami dikehendaki menghadiri meeting untuk menandatangani surat berhenti keje...apekah? dugaan apakah ini? memang tak sabar la nak pergi meeting tu...sebab nak tau apa yang terjadi sebenarnya....sampai je UIA...KB antara orang-orang yang sampai lambat...huhuhu nasib baik belum start lagi...bila dah start...Bos kami pun memulakan bicara..."tahniah la kepada korang semua...sebab jawatan Degis ni sudah pun diluluskan di bawah SUK...dan korang dikehendaki menandatangani surat berhenti keje masing-masing...aku dah siapkan surat berhenti korang...." 

Rupa-rupanya kami dikehendaki hadir ke meeting tersebut untuk mengakhiri kontrak dengan UIA dan berpindah di bawah SUK iaitu kerajaan negeri selangor....KB Syukurrrr  sangat-sangat...Alhamdulillah...berkat kesabaran selama 6 bulan...akhirnya berbaloi...berkuatkuasa 1 Oktober ini...KB akan keje sebagai Penolong Pegawai Degis di Pejabat Tanah Klang secara kontrak...Tahniah untuk diri sendiri...tak sabar rasanya nak berbakti kepada kedua orang tua KB...

Ohh tentu sekali KB rindukan IIUM...terima kasih sebab bagi peluang kat KB untuk belajar selok belok keje Degis ni...beri tunjuk ajar...kalau tak keje sini mungkin KB masih terkontang kanting tak bekerja.....huhuhu

surat yang perlu disampaikan kepada Dato' Pegawai Daerah

5 ulasan:

bujal X berkata... [Reply to comment]

tak faham~da tu la ni kerja lagi ke tak?

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

hehehe...keje...blum abis karang ni dah terpublish...keje..stil lagi degis...bawah suk la...dah x bawah uia...huhuuh

aynora nur berkata... [Reply to comment]

salam kenal
datang dr blog hasrulhassan
dah folloow

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

all the best ye KB

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

aynora: salam kenal...nnti i follow balik..=)
KA: tq sist ^_^