Khamis, 27 September 2012

Home » Saya sungguh menyesal...=,=

Saya sungguh menyesal...=,=

Tension betul la arini...mula-mula memang salah KB sebab melengah-lengahkan masa...ingatkan bangun pagi tadi pukul 5.45 pagi...rupanya dah pukul 6.30 pagi...uishhh terus kelam kabut mandi solat....dengan baju tak iron lagi...astaghfirullahalazim...siap-siap dah tengok jam dah pukul 7.05 pagi....T_T

Mulanya husband nak hantar memandangkan dia cuti....takpelaa dah lambat...kang lagi lambat sebabnya naik motor...KB kata jap lagi KB racing la...boleh sampai sebelum pukul 8 punya...cehhh eksen...:P hehehee...tapi tak sempat nak racing...keluar je tol highway ELITE tu oke lagi...bila sampai kat Putra Height..tengok jem tu diaaa...panjang gilaa baq ang...terus la tik tok tik tok signal ke kiri masuk Putra Height sebab boleh tembus sampai Shah Alam...seriously, first time lalu situ nasib baiklah papan tanda complete...huh!

Sampai kat Shah Alam Hicom...OMG!! lagi teruk jem nye...uwaaaa...malas nak masuk LKSA @ KESAS...kang tak pasal-pasal je salah jalan sebab tak biasa lalu....ikut jela rentak semua kete yang sangkut dalam jem tu...jem pun sebab traffic light...bila dah nak sampai KPJ Shah Alam tu...jem lagi macam kat ELITE tadi...sekali lagi KB tik tok tik tok bagi signal ke kiri...redah sampai ke Seksyen 19....ingat nak buat u-turn la kat roundabout tu...sekali lagi teruk jem nak ke SUK tu...hurmmm...

Masuk la ke arah Seksyen 18 terus ke Padang Jawa tu...haiyaaa kat traffic light Padang Jawa tu biasalah...serious menguji kesabaran...hukhukk...mulut ni tak benti-benti la mengomelnya...huhuhuhu...tambah stress bila sampai turn traffic light merah....arghhhhhhhhhh!! cepatlah hijau cepatlah...masa tu dah pukul 8.15 pagi...memang dah sah-sah lambat...punch card merah...hurmm =,=

Bila hijau je mulalah KB mulakan racing balik semula sampai la opis....tak pernah-pernah pergi kerja matahari dah naik....huhuhuuh sadis tol laa...bila sampai je mood memang dah down dah...punch memang merah...pukul 8.22 pagi...kene mintak sign pegawai atasan...dia memang oke..tapi agak segan sebab asyik muka ni je yang lambat...huhuhu alasan kesesakan lalulintas...hurmmm

So, kesimpulannya adalah KB yang salah...sebab lengahkan masa...lain kali check jam betul-betul...lagi satu...semakin kita mengelak jem semakin banyak kita jumpa jem....hahahahaa hipotesis sendiri...yelaa...kalau bersabar mungkin jem tu sekejap je...jalan depan dia clear kan...so sabar jela ngadap jem tu...sebab apa KB kata gitu....masa kat Putra Height tu sempat KB toleh kat highway ELITE jem sampai mana...rupanya lepas susur tu jalan clear...!! uwaaa menyesallll




6 ulasan:

hnahdy berkata... [Reply to comment]

banykkan jem.. masa tu orang masuk kerja kot

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

ntahlaa...boring sgt ari2 ngadap jem...huhuhu

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

ooo KB keje kt shah alam eh. biasa la tu dik. klau terlambat tu, mula la gelabah x tentu kan. pernah jugak terjadi dulu. now dh lbh berhati2, takut terlajak tido. huhu

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

kkdg2 jalanraya ni mmg kita x boleh nak jangka KB!

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Bila terlambat..jalan tak jem pun kita terasa jem..hehehe

Marsita yahya berkata... [Reply to comment]

salam Bunga,
akak dr segmen KA dtg follow.
www.my-mintroom.blogspot.com