Rabu, 19 September 2012

Home » , » Sabar...bukan rezeki Kak Bunga...

Sabar...bukan rezeki Kak Bunga...

Pagi-pagi dah dapat panggilan dari nombor yang tidak Kak Bunga kenali...Kak Bunga angkatlah dengan selambanya...kemudian pemanggil memperkenalkan dirinya dan berhajat untuk memborong produk yang Kak Bunga jual...dalam hati "Alhamdulillah...syukur atas rezekiMu...pagi-pagi lagi dah ada orang yang ingin memborong dari blogshopku..." 

Actually, lepas raya ni Kak Bunga slow sikit untuk mengupdate koleksi-koleksi tudung baru...paham-pahamlah..modal nak dapatkan koleksi baru telah pun digunakan untuk balik raya tempoh hari...tak mengapa...slow-slow kayuh...

Sepanjang hari Kak Bunga bersms dengan customer tadi...bermacam-macam soalan yang ditanya..Kak Bunga jawab dengan sabar dan berhemah kerana Kak Bunga hanya inginkan yang terbaik buat customer-customer Kak Bunga. Beliau inginkan Inner Neck Satin Ala Maysaa...ya, koleksi tu memang mendapat sambutan yang hangat tambah-tambah semasa nak raya aritu..cantik, kemas dan pemakainya nampak gojes kalau pakai...tak caya?? cuba search kat google...hehehe... untuk pengetahuan...harga inner tu memang mahal..rata-rata jualan nya RM50 ke atas sehelai...jahitnya susah...dan ada yang berzip dan takde zip...

Tapiiiiiiii...haa panjang tapinya...hehehe...dalam koleksi Kak Bunga...inner neck tu ada 2 jenis...yang berzip dan takde zip...harga borong yang Kak Bunga tawarkan RM280 untuk 10pcs......disebabkan dah lama tak tengok stok...dan tak update stok...Kak Bunga kata nanti balik Kak Bunga check stok...tapi katanya customer nak cepat..so bank in jela...balik je rumah terus Kak Bunga check...tengok ada tak koleksi tu...yang ada cuma takde zip...dalam kepala dah runsing...alamak...macamane ni...Kak Bunga pun mesej la dia...minta maaf sebab apa yang dia nak tu takda...Kak Bunga suruh dia tengok pict yang takda zip...kalau berkenan ambillah yang tu...tapi dia takut kalau-kalau design tak sama dengan yang berzip...katanya nak jual pada customer dia...so, Kak Bunga buat keputusan untuk pulangkanlah balik duit dia sepenuhnya...Kak Bunga taknaklah makan hak orang...sebab nak akan jadi darah daging...

Lepas maghrib...Kak Bunga mintak suami hantar Kak Bunga ke Giant Putra Height...malas nak drive...nak bayar tol lagi...kua modal lagi...bukan kedekut...tapi maklumlah dah hujung-hujung bulan ni...huhuhu...memandangkan giant je yang ada Maybank...Kak Bunga dan suami geraklah ke sana...dah transfer balik...dan sms dia..duit Kak Bunga dah bank in..Thanx...dia pun berterima kasih pada Kak Bunga...Kak Bunga pandang suami..suami kata takpe...dah bukan rezeki kita...mungkin Allah nak bagi kita rezeki berkali ganda lagi..TQ abang....=)  

Ini adalah pertama kali kes macam ni terjadi...Kak Bunga akan jadikan kes ni sebagai pengajaran...semua perkara ni mengajar kita selok belok perniagaan yang sememangnya bukan mudah untuk diuruskan...Hadapi dengan tenang dan percayalah pada Allah s.w.t...

7 ulasan:

AyueJean berkata... [Reply to comment]

Betul tu...
Kalau dah namanya bukan rezeki kita....
Yang dalam genggaman pun boleh jatuh... =D
Insyaallah nanti Allah bagi rezeki lain...

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

tula..aminnn...tq ayuejean..:))

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

betul tu dik.
rezeki ada di mana2.
lambat or cepat je.
same goes with our company, ade psg surutnya.
mase bln ramadhan n syawal, mmg bnyk dpt job performance.
tp msk bln 10-11 ni kureng skit.
xpe lah kan, doa dan tawakal pdNya agar dimurahkan rezeki. insyaAllah :)

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

kak sue: tq! tula..xpe..ade hikmahnya...semoga kita semua dimurahkan rezeki...aminnnnn

Eca Dwinky Asha berkata... [Reply to comment]

bukan rezeki akak la tu...xpe la,nnti ada rezeki lain pula kan..
btw,napa xgunakan maybank2u je..senang kan.xyah nak jalan g atm klu da urusan.hehehe

Eca Dwinky Asha berkata... [Reply to comment]

bukan rezeki akak la tu...xpe la,nnti ada rezeki lain pula kan..
btw,napa xgunakan maybank2u je..senang kan.xyah nak jalan g atm klu da urusan.hehehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

tula eca..bukan rezeki..maybank2u dah kene block...malas nak report maybank...nanti dorang bising...hehehehe bole tak cmtu..huhu