Selasa, 25 September 2012

Home » Mencari Ketenangan di Hujung Minggu

Mencari Ketenangan di Hujung Minggu



Hari Sabtu aritu Kak Bunga sepatutnya mewakili kumpulan untuk bermain Ping Pong di opis...tapi terpaksa untuk tidak menghadirkan diri...sebabnya Kak Bunga ada temujanji untuk hantar tempahan kek di Syaza Travel & Tours Sdn Bhd...dah seminggu dipostpone...tak manis la nak postpone lagi kan....haiyaa =,=

Pukul 10.45 pagi Kak Bunga gerak ke Taman Kosas, Ampang dari Beranang...tak ikut Jalan Hulu Langat sebab tengok FB kengkawan yang duk sana banjir...kawasan kat Sungai Serai, Hulu Langat tu dah la selalu banjir...kang tak pasal-pasal tak boleh nak lalu pulak...jadinya Kak Bunga ikutlah MRR2...actually, lagi cepat sampai kalau lalu MRR2 kalau tak jem...sib baik ari sabtu...fuhhhhh +.+

Sampai sana dalam pukul 11.30 pagi...dah hantar suma...ada temujanji lagi..dengan x-housemate masa duk kat Shah Alam dulu...kami memang rapat sebab kalau weekend tak balik rumah masing-masing kami mesti hang out sama-sama...karok, jalan-jalan kat tasik...seronok sangat....sepatutnya kami ber5...tapi sorang dah balik Sabah, sorang lagi pergi Pahang...jadinya kitorang hanya ber3 je yang berjimba kali nie...

Kami set temujanji kat Ampang Point...dalam pukul 12 sampailah Kak Bunga kat sana...wewewee...seronoknya...pastu dah tak tau nak g mana...hehehee...Kak Bunga pun cadangkanlah pergi Bukit Ampang...ambik gambar berlatarbelakangkan KL...inilah KAMI...heee

Kak Lea dari Tg.Karang & Ija dari Muar, Johor...jauh tau dorang ni datang...that's why KB bawak jalan-jalan ..hehe

Kak Lea & KB yang selekeh....jangan cakap KB rabun warna ye...baju pink tudung ijau...style la konon...ahaks..
Ija & KB...
Kak Lea lindung belakang KB...tak aci nampak kecik...heheheh

Kitorang tengah duk posing-posing...ada pulak pengantin datang nak wat outdoor photoshoot...kitorang pun malas la nak kacau kan...KB cadangkan lagi jom kita pergi cari ketenangan...hehehe...destinasi yang terpilih adalah Hutan Lipur Sungai Gabai....memandangkan KB pun dah lama tak jejak kaki kat sini...kitorang pun gerak la ke sana...

sekali lagi Kak Lea duduk kat ujung...tak aciii...KB bulat di depan...=.=
TQ ija...bawak kakak-kakak tomei ni g jenjalan...cantik kan air terjun kat belakang tu...ija pun cantik jugak...:P
Sesungguhnya sangat mendamaikan bila dapat rendam-rendam kaki kat Sungai Gabai...tapi yang tak bestnya nak masuk kene bayar....tak patut tak patut...sebab apa...bukan dorang jaga pun kebersihan kat situ...huh! amik kesempatan betul...parking pun kat tepi-tepi lereng bukit...aptb betul...

3 ulasan:

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

KA x brpa suka ke sana !

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

nape? huhuhu...KB suka...tp bab parking tu x suke...>,<

Isabel Diaz berkata... [Reply to comment]

Wah, syok nye cite tp sya 1 pn x fhm. x pnh g sne. jd x fhm keadaan.. huhu =(