Khamis, 9 Ogos 2012

Home » » Kerabu Pudina

Kerabu Pudina

Assalamualaikum....hai geng..

Maap la ye...Kak Bunga ni post pasal makanan di tengahari ni...huhuhu
kali ni nak share pasal Kerabu Daun Pudina....
pernah rasa tak?
sedap...sejuk je tekak...

Tengok rupa dia dulu ea...

Ni la kerabu pudina...gambar tak hensem sebab pakai hp je...hehe

Camni nak buat dia...

Bahan:
Daun Pudina (kat pasaraya ada jual seikat...dalam RM1 lebih je)
Cili api
Bunga Kantan
Bawang
Air Gula
Garam
Air limau kasturi

Cara:
Gaul semua sampai sebati...
Dah bole makan dah...nak lagi best...simpan dalam peti sejuk...lagi berangin...hehe

6 ulasan:

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

tq, serius KA x pernah buat kerabu mcm ni!

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

hehehee...KB pun x penah jumpe...aritu mase keje travel agency...ade jemaah umrah ajak dtg umah die...die wat kerabu ni la...tu yg tanye resepi...sekrg bru nk wat...hehe try la KA...=)

KorN berkata... [Reply to comment]

pudina? err.. x minat sgt lah daun pudina ni.. huhu...

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

korn: heheheee..sedap laa...hasben pun xley masuk...die kate rase pelik...hehehee...

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Senangnya buat....nanti nak suruh wife buat

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

a'ah senang...kerabu xyah masak atas api...gaul je...hehe