Selasa, 14 Ogos 2012

Home » Kek Harijadi Abah..hehehe

Kek Harijadi Abah..hehehe

Assalamualaikum....

Buat pertama kalinya...Kak Bunga buat kek untuk besday Abah...
Kek Coklat Moist la menjadi pilihan..sebab tu je pandai wat..kah kah kah....
tapi sedap oii...:P

bab deco deco kek ni tak reti lagi...
kene amik kelas kek kot...insyaAllah memang nak amik...
boleh bukak bisnes tau..!

mak den kobakan...
den ni otak bisnes...keh keh keh...
eh terspeaking nismilan lak...

dah dah...iklan lak kan...berbalik pada cerita kek tadi...
Kak Bunga buat hari sabtu...memandang abah takda...
dia buka puasa kat n9...
peluang wat kek tu cerah...hek hek...kononnya nak suprise la...heee

dah siap kek...
letak atas meja makan...tapi tutup kek dengan kain goodmorning...
dengan harapan abah tak tengok...ehheehe

bila abah dah balik...
mula-mula kantoi bab periuk kukus...aduhhhhh
abah tanya "periuk kukus tu...mak buat apa tadi..."
hehehee...Kak Bunga katalah..."kakak wat kek tadi bah.."

pastu okela...
maybe dia ingat...kek orang tempah kot...hek hek hek
 kek tu memang sengaja Kak Bunga biarkan semalaman...
barulah topping dia menyerap masuk dalam kek...
buat kek tu bertambah moist dan sedap...

Ingatkan nak sambutlah waktu sahur...
macam tak sesuai jek...
dengan adik-adik Kak Bunga semua termenung je tengok makanan masa sahur..
siap pejam lagi mata....hahaha tak boleh blah betul...

Pastu dah dekat waktu buka...
abah yang tengah dok pukul-pukul lalat...
tanya Kak Bunga..."kek tu sapa punya kakak..?" 
alamak..!! Kak Bunga pandang mama yang tengah perah kelapa...hehehehe..
dengan malu-malunya Kak Bunga bagitau...
"kek harijadi abah..!" hehehe...

Abah seronok...bukan apa...
buat pertama kalinya anak perempuan dia yang seorang ni buat kek untuk besday dia...
tapi malangnya...Kak Bunga tak pandai nak tulis-tulis atas kek lagi...
just beli yang readymade tulisan HAPPY BIRTHDAY je...

papepun...
Kak Bunga doakan abah dipanjangkan umur...dimurahkan rezeki...
diberikan kesihatan yang baik...aminnnnn...




** sori...post pasal makanan pulak...=,=

1 ulasan:

Hanif Idrus berkata... [Reply to comment]

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
Selamat Hari Raya