Rabu, 8 Ogos 2012

Home » » :: Airmata Syawal T_T ::

:: Airmata Syawal T_T ::

Assalamualaikum...
hai...

Dah nak dekat raya dah kan? pejam celik pejam celik dah 19 Ramadhan....
mesti ramai yang dah layan lagu raya kan? haaa baik ngaku!! hahahaha..
Kak Bunga baru 3 hari ni start lagu raya....
paling suke lagu dinyanyikan oleh Dato' Siti Nurhaliza...!
suara dia merdu sesangatt...

Punya khusyuk dengar sambil bawak kereta tadi...
ada 1 lagu beliau yang memang syahdu laa...T_T
terutama sekali buat seorang anak perempuan yang telah berkahwin...
atau tinggal berjauhan dengan ibubapa masing-masing dan tidak dapat pulang ke kampung....
sedih wooo...cuba hayati lagu tu betul-betul...

Lagu tu terkena pulak dengan Kak Bunga...
 automatik bertakung airmata...lalu gugur...
buat pertama kalinya beraya sebagai isteri orang...
bermakna...anak perempuan abah mama telahpun diambil orang...
T_T

Kebetulan pulak tahun ni raya di rumah mertua kat Perlis...
of course tak dapat beraya bersama abah dan mama...
sebelum kawin ke mana sahaja abah bawak...kami sekeluarga ikut...
sekarang tidak lagi...Kak Bunga akan bersama hasben...T_T

sebelum balik Perlis nanti...jumpa abah dan mama
dapat Kak Bunga bayangkan wajah abah dan mama yang sedih....
Kak Bunga nak peluk cium abah dan mama...
minta maaf..mintak ampun atas semua kesalahan yang pernah Kak Bunga lakukan...
uwaaaa sedihnyaa....

Meh kita hayati lirik lagu Airmata Syawal

Sayu....hati ini makin sayup
Rindu...terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya

Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan

Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahagia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata

Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasih tidak berubah

6 ulasan:

bujal X berkata... [Reply to comment]

aku tak pernah [pening2 time raya~laki bini satu kampung~keh keh~

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

untunglaa...

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

alaaa..jgn sedih2 k. husb tetap di sisi. hehehe. sabar ye. dulu2 saya dh pernah alami cam awk alami. kutub utara, kutub selatan. :D

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

hehehehe...anak abah ngn mama memg cmni...cpt touching..=,=

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

aduhai sayu nyer lagu ni! KA suka lagu yg happy2 sikit hehehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

KA: memg sayu...huhuhu bole nangis dgr...