Isnin, 23 Julai 2012

Home » » Nak Nangis Sambil Hentak Kaki...T_T

Nak Nangis Sambil Hentak Kaki...T_T


Assalamualaikum....sedeynye hari ni....
pagi-pagi lagi  kesabaran dah diuji...
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

weekend baru ni balik kampung kat beranang...
malam tadi malas sangat nak balik umah sendiri...tak larat rasenye...
dan arini Kak Bunga gerak pegi keje dari kampung laa...
lepas sahur kelam kabut siap-siap semua...pukul 6 pagi gerak...
kene singgah umah pulak sebab hasben beli ayam...takkan nak bawak pegi keje...adoiyai
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

Bila masuk kete tengok minyak...dah nak sampai E dah...
disebabkan nak elakkan jem kat kajang...
jalan jugak dan terpaksa bawak laju...
tak sangka kancil boleh jadi F1...hahahah suma kete dipotongnya...
tapi tetap rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

jam dah menunjukkan pukul 6.30 pagi..
tapi bila sampai kat tol...kad touch n go tak cukup baki...
terpaksa berbaris kat lorong tunai yang panjang...fuhhhhh =,=
ambil masa 10 minit nak sampai turn
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

Sampai rumah pukul 6.50 pagi...
nak naik tingkat atas sekali iaitu tingkat 4...
sampai kat rumah pukul 6.55 pagi...
hantar ayam, beg laptop hasben..
dah masukkan ayam dalam peti sejuk...
dengan confidentnya terus keluar rumah tanpa sedar beg laptop hasben masih digendong....
masuk rumah balik...
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

pukul 7 pagi sudah...
takde cara lain...kene bawak persona jugak...
kalau bawak persona boleh himpit kete yang slow...(jahat)
maaflah terpaksa himpit supaya yang slow ketepi...
tak jadi nak simpan persona...mileage dah lebih 40K...sepatutnya kene servis..
disebabkan bajet lom cukup...kene simpan...
tapi arini terpaksa lenjan jugak...
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

dah laju dah...
tiba-tiba ada kete suzuki swift yang slow dan suka brek mengejut ada di depan...
jenuh himpit tak mau ketepi...
degil sungguh...
mungkin die pikir saya nak tunjuk eksen kot...
saya bukan nak tunjuk eksen....saya dah lambat...!
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

tak jauh lepas tu...
kat MUFORS...jem pulak...kat situ kalau tak jem tak sah....
dah pukul 7.15 pagi dah...
rasa nak nangis teresak-esak...
T_T

sampai je federal highway terus saya pecut tak ingat dunia...
geram dengan suzuki swift masih menebal dalam diri...
sampai kat opis
punch card...pukul 7.35 pagi...
tau tak saya lambat 5 minit...
punch card merah kene bagi sebab!
ari jumaat aritu dah lambat sebab jalan jem kat MUFORS tu...
arini lagi sekali...
nak kene mintak sign pegawai atasan pulak...
ape saya nak jawabbbbbbbb....
rasa nak nangis teresak-esak...sembil hentak kaki..
T_T

** bulan ni saya masuk 7.30 pagi...balik 4.30 petang...nampak gayanya bulan depan kene tukar la masuk pukul 8.00 pagi balik pukul 5.00 petang...rekod buruk! rasa nak nangis teresak-esak...T_T


6 ulasan:

KorN berkata... [Reply to comment]

knapa baby tu comel je walo die nangis eh?

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

heheheee...comel kan? klu dpan mate ni memg nak bia je die nangis..

Kesuma Angsana berkata... [Reply to comment]

sabarlah byk2 ye

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

tq kesuma angsana....tak x rasa nak nangis dah...hehe

Hanif berkata... [Reply to comment]

Kasihan baby yang menangis tu....hehehheehe

Zatil Hulwani berkata... [Reply to comment]

ingatkan kesian kat tuan tanah...huhuhu